CRP 20 w ciąży

Serwis wyszukanych haseł

Szycie po przemysku

Temat: Cudem uratowane przez CC!!!
wlasciwie dopiero teraz poczytalam ten watek. no i tez powinnam opisac nasza historie. ciaza blizniacza, od poczatku zle znoszona, moj organizm sobie nie radzil. w 26 tc trafilam do szpitala z powodu skorczy i skroconej szyjki. i silnej anemii wszystko dosc szybko sie rozgrywalo, podpisywalam zgode na cc, bo CRP bylo bardzo podwyzszone, ja ledwo zylam. bylm juz po jednej transfuzji krwi. ... wizyte doordynatora w szpitalu, prowadzil ciaze od czasu pobytu w szpitalu - wzielam ze soba juz torbe. i slusznie. cisnienie jeszcze bardziej podskoczylo, mialam bialkow moczu i malym spadla gwaltownie ilosc wod plodowych. do szpitala przyjeto mnie 18 grudnia 2006 roku, a 20 o godz. 10.16 i 10.17 przyszly na swiat moje dziewczynki. i tak oto moge stwierdzic, ze dzieci zostaly uratowane...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,13344,13497581,13497581,Cudem_uratowane_przez_CC_.html



Temat: czy mialyscie badane CRP?
asia_zal81 super , ze sie dopisalas do tego wątku, wiesz co ma kilka pytan:), czy Ty jestes jeszcze w ciazy ( wnioskuje , ze skoro jestes na lipcowkach to jeszcze tak:)), i czy jak wychodzilas ze szpitala to mialas zbite to CRP?, moj wynik to CRP wzrastajace , mialam z 2 tygodnie temu 10 , a ostatnio 20..., tak jak napisalam wyniki wszystkie sa super , lacznie z posiewami moczu itd... wiec nie wiadomo gdzie szukac, wszystkie inne miejsca gdie moglaby byc infekcja przynajmniej na dzien dzisiejszy wykluczone, z ciążą wszystko ok , przynajmniej GIN mówi , ze do dziecka sie nie czepiamy:), tez myslalam , ze moze GIN bedzie kazal isc do szpitala z tym wynikiem 20 ale mowi , ze zobaczymy jakie wyjdzie kolejne CRP, ktore mam miec w tym tygodniu. Ja juz jestem w 38 tygodniu, wiec w zasadzie moglabym juz rodzic , strasznie sie martwie tym CRP , zeby to nie mialo wplywu na dziecko. Przewaliłam wątki na googlu pod haslem CRP ale tam w zasadzie strasznie skrajne opinie , jedni lekarze juz klada do szpitala przy wyniku powyzej 10 a inni przy wyniku 34 mowia , ze nie ma paniki i daja antybiotyki. Mysle, ze dam sobie spokoj z tym CRP w sensie nie denerwowania sie , bo w zasadzie najwazniejsze , ze nie ma paciorkowca i innej jakiejs bakteri najbardziej zagrażajacej dziecku prszy porodzie. Pozdrawiam cieplo , jak mozesz odpowiedz mi na pytania ktore zadalam czyli jakie masz teraz CRP i czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,43618,65525771,65525771,czy_mialyscie_badane_CRP_.html


Temat: Wyniki - także glukoza - jestem załamana
Chirlitka, to moze byc stan zapalny, ale nie musi. Lezalam w szpitalu z dziewczyna, ktora miala ponad 20 tys leukocytow, przeszla kuracje antybiotykowa i nic to nie pomoglo. Sprawdzili jej wszystko co mogli i nic nie znlaezli. Skierowali ja do poradni hematologii. Stwierdzili, ze to moze byc reakcja szpiku na ciaze. Zalezy tez jakie masz przy tym CRP, od tego zalezy czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,49737,80582464,80582464,Wyniki_takze_glukoza_jestem_zalamana.html


Temat: pytanie do "spaska" ?
pytanie do "spaska" ? Witam, gdzies wyczytałam ze miałas problemy we wczesniejszej ciazy z skracajacą szyjka ? Mozesz mi to jeszcze raz napisac . Widzisz ja mam stwierdzona niewydolność szyjki macicy ... przezyłam tragedie w 22tc tez z powodu skracajćej sie szyjki. Teraz jestem w trzeciej od 15 tyg mam założony szew na szyjke byłam teraz w szpitalu z powdu infekcji CRP powyzej 20 (norma 1) która mogła spowodowac skurcze, dostalam anybiotyki CRP spadło , szyjka od wewnatrz troche sie juz otworzyła ale do zew. jeszcze zamknieta. I z tad moje pytanie teraz jak bylam to nie dostałam fenoterolu w szpitalu czy moge go dostac od lekarza prowadzocego ciaze w gabinecie czy musze najpierw przyjmowac go w pompie w szpitalu a pozniej przejsc na tabletki , napisz jak ty go brałas i jak długo i jak długo udało Ci sie donosci Ciaze ? Wiem ze o wiel pytam ale bardzo mi zalerzy pozdr.Monika
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,50484,80542264,80542264,pytanie_do_spaska_.html


Temat: Szybki poród, dłuuugi pobyt...
naprawdę duzo i wyglądały okropnie. Przyczyną tych zmian byłam najprawdopodobniej ja, gdyż przez cały ostatni tydzień ciąży miałam paskudną infekcję gardła z kaszlem, katarem, no i zaraziłam synusia...Pobrano wymazy z tych ... tylu dni w szpitalu, co ja sie napłakałam, strasznie tęskniłam za starszym synkiem, a jak przychodził mąż, to dopiero się rozklejałam...Na szczęście wyniki systematycznie poprawiały się, CRP spadało (mnie też fundnęli antybiotyk, bo nadal kaszlałam okrutnie a i crp też miałam wysokie), zmiany skórne cofały się i dziś, W KOŃCU!!, po całych długich 11 dniach wypuścili nas do domu. Na szczęście Szymonek...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,57971,97341458,97341458,Szybki_porod_dluuugi_pobyt_.html


Temat: Kolejne USG
Szyjka długa i zamknięta, pobolewania podbrzusza to prawdopodobnie rozciąganie więzadeł (ale boli jak cholera), USG będę robiła 20.01. Córcia obróciła się główką na dół ale jeszcze nie jest prosto tylko po lekkim skosie - pewnie niedługo się naprostuje. Cieszę się też, że jak na razie przybyło mi 6,5 kg od początku ciąży. Byle tak dalej. Serdecznie pozdrawiam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,49588,74191880,74191880,Kolejne_USG.html


Temat: powiedzcie mi prosze
Witaj!Ja straciłam moje córeczki 07.08 to był poczatek 20 tyg.W ciąże zaszłam tez przy udziale lekarzy.Przyczyna to najprawdopodobniej niewydolnosc szyjki,choc lekarze w szpitalu zdiagnozowali zakażenie wewnatrzmaciczne,ale w to nie wierzę,bo CRP...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,16556,50314261,50314261,powiedzcie_mi_prosze.html


Temat: wyniki po ciąży. co robić?
wyniki po ciąży. co robić? Mam ogromny problem. Nie moge dojść do ładu z moja tarczycą. W grudniu urodziłam synka, badania przed porodem na dawce Euthyrox 6x150 i 1x175 to tsh=0,06 [0,4-4,0] ft4=16,72 [9,0-20,0] i ft3=3,77 [4,0-8,3]. Po porodzie zmniejszyłam dawkę do 7x125 i badanie tsh wykazało <0,05. Kolejne zmniejszenie dawki do 7x100 i wyniki z marca są następujące tsh<0,05, ft4=20,56, ft3=4,79, crp ujemne [0-9](nie wiem czy crp jest istotne?). Co robić? Dalej zmniejszać dawkę? Szukać lekarza z prawdziwego zdarzenia? Niestety, na mojego endo nie moge liczyć, sugeruje się tylko i wyłącznie wynikami tsh. Zaczynam panikować bo przed ciążą byłam na dawce Euthyroxu 7x100 i wyniki były prawidłowe. To moje nieoznaczalne tsh naprawdę napędziło mi stracha. Pomóżcie proszę.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24776,93627654,93627654,wyniki_po_ciazy_co_robic_.html


Temat: Czy to rzs?
w ciąży czułaś się żle to też jest raczej nie spotykany stan przy tej chorobie,z reguły ciąża to najlepszy okres!a jak się czujesz teraz?czy jest lepiej czy może bez zmian?twoje samopoczucie po ciąży to bardzo ważna sprawa,rzs ma to do siebie że po urodzeniu dziecka atakuje nas ze zwiększoną siłą!jeśli chodzi o to że ob do 20 u kobiet to norma to...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19308,86068372,86068372,Czy_to_rzs_.html


Temat: pytania do Pani dr - CRP, tradzik bardzo prosze
pytania do Pani dr - CRP, tradzik bardzo prosze Witam, jestem w 16 tygodniu ciazy.Robilam badanie krwi i wyszlo: wszytsko w normie oprocz: limfocyty 15,4% (norma 20-45) neutrofile 76,9 % (norma 40-70) krwinki biale 13.8 tys (norma 4-10) Moja Pani dr spytala czy bylam przeziebiona. Na szczescie nie. Zlecila dodatkowo CRP ilosciowe. 1. Czy te wyniki moga byc zaburzone np przez tradzik? Zawsze mialam z tym problem a w ciazy sie nasilil, robia mi sie wielkie ropne gule. Stosuje tylko Skinoren. A niby to bakterie.. 2. Czy tradzik moze byc szkodliwy dla dziecka?...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1144,104527556,104527556,pytania_do_Pani_dr_CRP_tradzik_bardzo_prosze.html


Temat: normy dla OB
Ja mialam 20 i po tym wlasnie sie zorientowalam ze ten opozniajacy sie okres to ciaza...Mialam rowniez znacznie podniesione leukocyty i mimo ze w ciazy to normalne na wszekli wypadek zrobilam CRP ale bylo ok...a leukocyty spadaly w czasie kolejnych miesiecy.co do OB moja pani gin. tez twierdzi ze robienie tego badania nie ma najmniejszego sensu
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,21002397,21002397,normy_dla_OB.html


Temat: urodziłyście zdrowe dziecko bez badania w kierunku
córka urodziła zarażone paciorkowcem Córka w ok. 20 tc miała paciorkowca, lekarz powiedział, że niepotrzebnie robiła wymaz, bo musi zrobić pod koniec ciąży. Zrobiła 2 razy pod koniec i paciorkowca nie było. Ale dostała antybiotyk przed porodem, z tym, że urodziła po 2h. Na jej prośbę zrobiono badanie dziecku w 2 dobie i crp było powyżej 50. W szpitalu twierdzili, że lepiej leczyć tego paciorkowca w ciąży. Ogólnie chyba nie ma żadnych reguł, na kogo wypadnie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,100195727,100195727,urodzilyscie_zdrowe_dziecko_bez_badania_w_kierunku.html


Temat: cytomegalia
Dziewczyno nie wymyślaj, dlaczego ma być źle, ja jestem w 20 tyg ciązy (wpadka) mój synek ma 1,5 roku, nie planowaliśmy z mężem teraz drugiego zwłaszcza że mój synek ma cytomegalię ... ludziom się nie śniło (np. CRP ponad 50) ciąglę leżę z nim w tych bakteriach w szpitalu i co mam powiedzieć powiesić sie tylko? Myśl pozytywnie, dlaczego ma być źle, ja w pierwszej ciązy miałam doła ale z innych powodów i potem mój synek do 4 m- ca wył, był pogodny i kochany ale gdy na moment zostawał sam to sie tak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,65893029,65893029,cytomegalia.html


Temat: badanie białko CRP ostrej fazy-podobno wazne!!!! 2
Witaj, w 20 tygodniu ciazy bylam chora, jakies przeziebienie, infekcja wirusowa, nie wiadomo co. Jak sie o tym dowiedziala lekarka, kazala zrobic bialko ostrej fazy - jesli byloby za wyskokie, mogloby to oznaczac, ze infekcja byla bakteryjna, a nie wirusowa i byla gotowa podac mi antybiotyk. Ale na szczescie CRP byl niski i nic nie musialam brac.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,10074463,10074463,badanie_bialko_CRP_ostrej_fazy_podobno_wazne_2.html


Temat: WYNIK KRWI- Leukocyty
Mi tez sie wydaje ze ok.U mnie poziom leukocytow podskoczyl bardzo znacznie powyzej normy ( 0k 20, norma 10) . POtem zaczelo spadac. Podobno kobiety w ciazy tak maja . Na wszelki wypadek mialam robione badanie na CRP ( o ile wiem badanie wskazujace na istnienie jakis stanow zapalnych), wyszlo ok wiec nie bylo powodow do zmartwien. Twoj gin ci wszytko wytlumaczy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,13789225,13789225,WYNIK_KRWI_Leukocyty.html


Temat: leukocyty
Ja całą ciążę (teraz 38 tydz.), miałam podwyższone leukocyty, między 12 a 16 tys. Mam opinie 2 ginekologów, jeden twierdził, że tego parametru wogóle nie bierze się pod uwagę podczas ciąży ( norma dla ciężarnych jest do 16, a nawet 20 tys.)i jeżeli mieści się w tych granicach to nie ma się co przejmować. Z kolei mój prowadzący zawsze narzekał, że mam ich za dużo. Jak mi skoczyły do 16 tys. kazał zrobic badanie na CRP( to takie białko, które wzrasta jak jest stan zapalny). No i ono wyszlo niestety podwyższone i musiałam wziąć antybiotyk, po kuracji Crp jest juz w normie. Moze tez popros o skierowanie na to badanie, jak wyjdzie w normie, to znzczy, że wszystko ok. Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,30008108,30008108,leukocyty.html


Temat: @ ok 19/03 jest ktoś?
... szyjki badanie moczu z posiewem, CRP, OB i Glukoza No i mam już wyniki p-przeciwplemnikowych i antykardiolipidowych (ujemne)-
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,58613302,58613302,_ok_19_03_jest_ktos_.html


Temat: Listopad 2003
a czemuż to boisz sie Trzebnicy?!20 km to niewiele. ja tam tez zamierzam rodzic,mimo ze mam jeszcze dalej (jestem z wołowa-o ile cos ci to mowi)i mam ok.30km (chyba).w kazdym razie ... noc,chyba najgorsza w calej ciazy.palila mnie taka monstrualna zgaga,ze myslalam ze zwariuje.do tego co chwila brakowalo mi tchu,a mam astme.mysle ze sie wykoncze.i jeszcze obudzilam meza, bo wydawalo mi sei ze ... czczo po wynikach.a wlasnie, pani w laboratorium dala plame. bo ja jej mowie ze chcialam zrobic CRP,a ona:nie ma sensu,bo w ciąży i tak zawsze wychodzi dodatnie. a ja taaakie oczy,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,586,5428736,5428736,Listopad_2003.html


Temat: Niemowlak ma podwyzszony CRP
z forum Niemowlę Re: Podwyższony CRP u noworodka bania23 16.10.08, 19:04 Odpowiedz Mój synek też miał podwyzszone CrP, po urodzeniu, stan zapalny. Ja w czasie ciąży miałam paciorkowca, więc to pewnie ... Najwazniejsze, ze mały jest leczony. Życzę wszystkiego dobrego. Pozdrawiam. Re: Podwyższony CRP u noworodka megi881 16.10.08, 19:10 Odpowiedz mam nadzieję ze z naszym słoneczkiem tez bedzie Ok Dzieki za odpowiedź Re: Podwyższony CRP u noworodka megi881 16.10.08, 19:29 Odpowiedz bratowa przed samym porodem sie przeziebiła i jeszcze w trakcie rodzenia była przeziebiona ( bol gradła, katarek ) i może to przez to maluszek załapał infekcje Lekarka mówi ze to częste u takich maluchów i nie ma się co przejmować, że bedzie ok Oby miała racje Re: Podwyższony CRP u noworodka woi.mi 16.10.08, 20:18...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,86038975,86038975,Niemowlak_ma_podwyzszony_CRP.html


Temat: choroba Scheuermanna i neuralgia międzyżebrowa
... zmierzają do odgadnięcia przyczyny targania mną bólem potwornym.Mam 31 lat,kobieta.Bóle od ponad roku,przemęczyłam się tak całą ciąże,od miesiąca jest dziecko a boli sto razy bardziej niż w ciąży. Jeżeli ktoś się...
Źródło: topranking.pl/1849/choroba,scheuermanna,i,neuralgia.php


Temat: Czy klebsiella pneumonia jest w 100% uleczalna ?
Czy klebsiella pneumonia jest w 100% uleczalna ? Pod koniec ciąży badanie szyjki wykazało, iż jestem nosicielka klebsielli. Dostałam antybiotyk, ale do porodu nie zdążyłam z całą kuracją. W dniu urodzin badanie dziecka wykazało, iz jego CRP wynosi 20. Natychmiast dostał antybiotyk (Augmentin, 2 razy na dobę. Ja kontynuowałam swoja kurację (największa mozliwą dawką, chyba 1000 jm czy cos takiego, wtedy sprawdziłam ... podanie leku dziecku - przez wenflon. Mały kuracje przeżył dzielnie, poziom CRP szybko spadł. Nie moge sie dowiedzieć, czy zakażenie klebsiellą zarówno u mnie jak i u maluszka zostało definitywnie zlikwidowane ... którego jeden raz byłam badana ? Z karty informacyjnej z tego pobytu wynika,że wówczas poziom CRP wynosił poniżej 6. Dodam, że w karcie informacyjnej z pobytu na czas porodu brak jest jakiejkolwiek wzmianki na temat tego, że dziecko otrzymywało antybiotyk, miało wysokie CRP a także wynik badania mojego CRP, jedynie wynik badania moczu i morfologii. tak więc nie ma sladu informacji, dlaczego...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,548,46287377,46287377,Czy_klebsiella_pneumonia_jest_w_100_uleczalna_.html


Temat: Wreszcie w domu:-)
Wreszcie w domu:-) Witajcie Babeczki:-) Dopiero dzisiaj wróciłyśmy do domu, bo Lenka miała podwyższone CRP - 89, a norma jest do 5. Młoda była zainfekowana ode mnie. Już w ciąży z ... skurcze były już co minutę. Na porodówce o 17.15 podłączyli mnie do KTG i oznajmili, ze rozwarcie na 5 cm. O 17.30 przekulałam się na piłkę i poskakałam 20 min. Czułam,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,34708,92212323,92212323,Wreszcie_w_domu_.html


Temat: Majeczka:)
... pani ordynator stwierdziła ze bede rodzic dzieci nie maja szans crp powyżej100 u mnie okazało sie ze to infekcja zabrano mnie na porodówkę 20.11.2009 ourodziły sie dwie śliczne malutkie Calineczki ważące...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,104946278,104946278,Majeczka_.html


Temat: Toczeń trzewny?
... białych i płytek, limfopenia, trochę podwyższone CRP i OB (chociaż nie jakoś strasznie, CRP mam wiecznie w okolicach 16-20). Lekarze nie bardzo wiedzą, co mi jest, ktoś zasugerował toczeń trzewny, ale...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26790,101575084,101575084,Toczen_trzewny_.html


Temat: horoba hashimoto czy cushlinga czy inna?
TSHB -TSH basal 0,89 (0,27-4,20) mam nadzieje ze niezbyt haotycznie to napisalam ale juz niemam do tego glowy,powiedzcie co o tym myslicie
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,87676192,87676192,horoba_hashimoto_czy_cushlinga_czy_inna_.html


Temat: wysoki poziom leukocytów
zrob crp jeszcze, jak wyjdzie wysokie to oznacza ze faktycznie jakas infekcja sie rozwija...niektorzy lekarze mowia ze leukocyty w ciazy to norma tak do 15, choc slyszalam tez ze do 20.......
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1144,98503337,98503337,wysoki_poziom_leukocytow.html


Temat: cc w MSWiA w Warszawie
20 i nie wiadomo dlaczego choć standardowym wytłumaczeniem w tym szpitalu dla wszelkiego rodzaju infekcji jest że dziecko zaraziło sie od mamy!!!! A i jeszcze pytałaś po ilu godzinach sie wstaje ... w stanie sie ruszyć i kazano karmić pomimo tego że nie mam pokarmu!!!!! Dodam jeszcze że oczywiście ciąże prowadził lekarz z tego szpitala i że wydaliśmy majątek na prywatną sale po...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,588,95113697,95113697,cc_w_MSWiA_w_Warszawie.html


Temat: Kacperek po tej stronie brzuszka
wod. Mi powiedzial ze wyszly na plus/minus a poloznej ze dodatnio. Mialam tego samego dnia pobrana krew na morfologie, CRP i rozmaz oraz USG. Wedlug tego USG wychodzilo, ze maly wazyc bedzie 2667 g. Kiedy wróciłam z USG i przyszly moje wyniki ordynator przyszedl i powiedział:" no kończymy już tą ciążę". Bałam się, bo wiedziałam co mnie czeka. Leżałam od 12.30 na porodówce z kroplówka. Po 19 przyszla inna polozna, ktora strasznie badala. O 20.05 podczas badania pekl albo ona przebila pecherz. Poczulam cieplo pod tylkiem i skurcze ktore z kazda minuta stawaly...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,33394,40306009,40306009,Kacperek_po_tej_stronie_brzuszka.html